V Prešovskom kraji sú neprejazdné tri úseky ciest

05.02.2012 Poprad

Poprad 5. februára (TASR) – Všetky cesty v Prešovskom kraji sú momentálne bez problémov zjazdné, na cestách 1. triedy môže byť vrstva čerstvého alebo ujazdeného snehu do dvoch centimetrov, na cestách 2. a 3. triedy do piatich centimetrov. Z dôvodu pretrvávajúceho nárazového vetra sú však neprejazdné úseky medzi obcami Čaklov a Zamutov, Sečovská Polianka a Cabov a tiež cesta 3. triedy medzi Mošurovom a Závadkou.
V okolí Vranova nad Topľou, Prešova, Bardejova, Humenného, Svidníka a Popradu fúka silný nárazový vietor. Slabý vietor je v okolí Starej Ľubovne. Dispečer Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Tomáš Lažo informoval, že snehové záveje sa tvoria na väčšine ciest z dôvodu neustáleho nárazového vetra.
\"Je potrebné zvýšiť opatrnosť vodičov pri prechádzaní niektorých úsekov ciest, cesta 3. triedy medzi Výravou a Olšinkovom je prejazdná len v jednom jazdnom pruhu, podobne ako aj cesta 3. triedy medzi Čabalovcami a Výravou,\" priblížil Lažo. Medzi kritické úseky patrí aj cesta medzi Kľušovom a Raslavicami a Becherovom a štátnou hranicou s Poľskom.
Cestári za posledných 24 hodín posypali inertným materiálom celkom 2362 kilometrov ciest v Prešovskom kraji, chemickým posypom upravili viac ako 1200 kilometrov. Prepluhovali takmer 17.000 kilometrov a najazdili viac ako 25.700 ciest. Do terénu bolo nasadených 85 kusov techniky.
 

Vyberte región